HOEFSMEDERIJ

Het juiste hoefbeslag

Het beslaan van een paard of pony houdt meer in dan simpelweg een ijzer onder zijn hoef te slaan. Het gaat niet alleen om de hoeven, maar om het hele lichaam. Millimeterwerk bij de hoeven, kan grote verschillen maken voor de schouders, heupen of knieën.

 

Sportpaarden en recreatiepaarden

Vooral bij sportpaarden wordt veel van de hoeven gevergd. In springstallen wordt, naast het gewone beslag, veel aandacht geschonken aan de juiste hoeveelheid grip die een paard heeft. Ook dressuurpaarden kunnen niet zonder goed beslag en zelfs verschillende recreatiepaarden hebben hoefijzers nodig. Een aantal paarden hebben last van peesproblemen of verkeerde beenstanden. Met het juiste beslag kan hoefsmederij René Pot problemen corrigeren of begrenzen.

 

Goede hoeven voor een gezond paard

Eén keer een paard beslaan is niet moeilijk. Het moeilijke is juist om het paard aan het lopen te houden: gezond en wel. Een vaste planning (om de 7 à 8 weken), is zeker aan te raden. Komt de smid regelmatig bij u langs, dan wordt de hoefverzorging goed bijgehouden. Met het juiste hoefbeslag voorkomt u peesproblemen en verkeerde beenstanden bij uw paard.

 

Wilt u met rust en vertrouwen uw paard laten bekappen en/of beslaan? Dan bent u bij Hoefsmederij René Pot aan het juiste adres. Neemt u gerust contact op. Ook voor het bekappen van ezels, geiten en schapen kunt u bij de smid terecht.